Een Labrador heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om te groeien en om zijn immuunsysteem in goede conditie te houden.
Hierdoor blijft hij gezond en actief.
De zes basisvoedingsstoffen die alle levende wezens nodig hebben, en Labradors dus ook, zijn:
Schoon water, eiwitten, koolhydraten, mineralen, vetten en vitaminen.
De individuele behoeften van de hond bepalen hoeveel van deze voedingsstoffen hij of zij nodig heeft, en dit varieert van zijn manier van leven.
Is de labrador actief of beweegt hij niet veel? is hij jong of oud? heeft hij chronische of tijdelijke gezondheidsproblemen? is ze drachtig of moet ze een nest pups voeden?
Een Labrador moet elke dag een evenwichtig samengesteld menu krijgen dat alle zes de voedingsstoffen bevat. Op deze manier krijgt de hond alle stoffen binnen die zijn lichaam nodig heeft.
Nadat de labrador het voedsel heeft opgegeten, wordt het in kleine delen afgebroken zodat de cellen het kunnen opnemen.
Belangrijk: Bijna alle Labrador retrievers zijn zeer gulzig en krijgen gauw last van overgewicht of ze worden vet.
Inmiddels is wetenschappelijk aangetoond dat te voedzame en copieuze voeding tijdens de jeugd het ontstaan van de zo gevreesde heupdysplasie (HD) bevordert.
Hier Is Hoe Jij Een Lieve, Gelukkige En Gehoorzame Labrador Kunt Hebben
Als jij nog meer informatie wilt ontdekken over de opvoeding, training en verzorging van een labrador, kijk dan of mijn labrador handboek iets voor jou is.
Lees Hier Meer Over Het Labrador Boek! <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!
Ik vond op het internet nog deze video van zwarte labrador puppy’s die aan het eten zijn.
3 replies to "De Juiste Eetbehoeften Voor Een Labrador Retriever!"
Hallo Jan
Ik heb een vraag aan je over het eten van onze pup Amber. Amber is nu bijna 14 weken en het ene moment eet ze haar bak gelijk leeg en op andere momenten heeft ze zoiets van< ik heb er geen zin in en eet gewoon nietZe krijgt nu nog 4 keer per dag eten. Wat kunnen we hier het beste aan doen?
Tevens nog een vraag over het zindelijk maken. Amber is met ons op vakantie geweest en toen ging het heel goed, ze wist waar ze kon plassen en poepen en gaf dit ookduidelijk bij ons aan wanneer ze moest. Nu zijn we weer thuis en vervolgens wil ze buiten de deur niet meer poepen, plassen wel, maar poepen houdt ze op totdat we weer in de tuin zijn en dan doet ze het daar. Hoe kunnen we haar dit het beste afleren. Met onze andere 2 labradors hebben we dit nooit voorhanden gehad. Hoor graag van je. Groetjes jeannette
Hallo Jeanette,
Labradors kunnen om diverse redenen ‘tijdelijk’ geen trek hebben. Kan je me even aangeven hoe lang ze al onregelmatig eet en of er bij Amber vanaf dat moment iets is verandert in haar dagelijks routine?
Is ze bijvoorbeeld mee op vakantie geweest waardoor ze uit haar vertrouwde omgeving is gehaald? of is er iets verandert in haar dagelijkse routine, zoals een extra hond of baby in het gezin. Je hond kan dat het weigeren van voer gebruiken om aandacht bij je af te dwingen. Het voer kan een belangrijke rol spelen, heb je al een ander merk voer geprobeerd. Je kan ook proberen om je labrador op een totaal andere plek te laten eten, dit wil soms ook wel eens helpen omdat het eetgedrag van een labrador geonditioneerd en daardoor ook plaatsgebonden is.
Met vriendelijke groet,
Jan Jacobs
Dag Jan,
Max, reu van 11 maanden: Max, sinds onze logé Guus (pup van 12 weken) 2 weken geleden naar zijn baasje is vertrokken, zeer slecht eet. Hij voorheen (2 x per dag) zijn bak met smaak leeg aan het eten was nu ‘s avonds tussen 17.30uur en 18.00uur de resten van de ochtend nog in z’n bak liggen, gooien dat weg en vullen z’n bak met de normale hoeveelheid ( per x 200 gr.). Hij rond 20.30uur gaat eten maar wederom ‘n 1/2 laat staan. We hondensnoepjes of gekoote kip door zijn eten doen, in het begin heeft dat geholpen sinds een dikke week helpt dat niet meer hem aan te sporen te gaan eten. Hij drinkt goed, is speels/energiek en tot nu toe behoudt hij zijn mooie glanzende vacht. Hij sinds 2 weken de helft binnen krijgt dan gewoonlijk. Wil hem geen worst, kaas of andere ‘bagger’ door zijn eten geven, Max daar absoluut niet tegen kan, raakt ie van aan de diaree. Hij niet meer groeit in lengte wel in breedte t/m 15 maanden, Max daarvoor zijn voedingsstoffen nodig heeft. Maargoed, is hij zijn patroon aan doorbreken, heeft bovenstaande invloed of is dit ‘n fase?.
Vriendelijke groet, Gerry.